….OG DET BLE LYS! OG LITT OM UTEKLATRING – NÅ BLIR DET FINT PÅ EKNE FRAMOVER!

by

Lys er montert ved veggen i Trønderhallen, og arbeidslamper kan nå få hvile. Vi er imidlertid ikke helt fornøyd med lys-jobben, men det er hvert fall blitt mye bedre å klatre nå enn i «skumringstimen» som har vært stemninga og situasjonen fram til nå. Mener da selvfølgelig oppe på galleriet, ved «mellomveggen» og «øverveggen».

Så noen ord om uteklatring:
Endel av dere som har gått nybegynnerkurs har signalisert at dere gleder dere til å dra og klatre ute. Noen ord kommer her til ettertanke, og er ikke ment som noen pekefinger. Det er bra at dere vil ta steget videre fra innevegg til ute, men husk:

Det finnes ikke ekspress-slynger på Ekne, kun bolter for å henge ekspress-slynger i. En må altså ta med det selv. Jeg anbefaler dere å kjøpe 50 m tau, ikke noe mindre. Mange av rutene på Ekne er 20-23 meter (noen faktisk opp mot 25, som er absolutt grense for et 50m-tau…), så en trenger metrene. Altså: 50 METER TAU.

Jeg må også presisere at det er en annen dans å klatre ute på boltede klipper enn inne på klatrevegg. Hvis dere tenker dere utover, anbefaler jeg at dere blir med noen som har litt erfaring fra utendørs klatring. En ting som ikke er pensum på innendørskurs er bl.a. snu-anker med ringer (ikke karabinere med snapper slik det er innendørs) på ruter utendørs. Det betyr at du på mange ruter på Ekne er nødt til å binde deg ut av klatretauet og tre det på nytt gjennom ringene i snu-ankeret. Ellers må en henge igjen 2 ekspress-slynger i toppen – og det blir kjedelig i lengden… Det jeg sier er at dere ikke kan direkte overføre klatring inne til ute. Dette trenger en opplæring på. Det er mange andre momenter også som kommer i tillegg når man klatrer ute. Derfor finnes det kurs som heter «Fra Inne til Ute». Vi har ikke kurs klare pr i dag, inntil det blir bør en dra sammen med noen. Jeg skal prøve å få organisert en «bli-kjent-dag» ute på Ekne for de som ønsker det, men usikkert når det evt blir foreløpig….

Ta kontakt via mailadressen vår hvis dere lurer på noe, eller legg igjen noen ord på forumet vårt.

Klatrehilsen
Eddi Tausvik
leder HFSK

Reklame

%d bloggere liker dette: